About

Pauliina blogin kirjoittaja vuonna 1974
Pauliina huvilan pihalla 1974

Hei, olen Pauliina, Villa Atriumin nykyinen emäntä. Olen viettänyt huvilalla jokaisen kesän jo 50 vuoden ajan. Kirjoitan huvilaan liittyvää blogia ja ylläpidän sivustoa.

Minulla on perhe johon kuuluu mies ja kolme lasta, joista vanhin on jo muuttanut pois kotoa. Asuin lapsuuden ja nuoruuden Helsingissä, mutta muutin pois pääkaupunkiseudulta 17 vuotta sitten väljempiin oloihin, lähemmäksi luontoa. Pieni pala sydämestäni kuuluu kyllä edelleen lapsuudenmaisemiin Helsingin Puu-Käpylään.

Sain luultavasti arkkitehtivanhemmiltani perinnöksi kiinnostuksen arkkitehtuuria kohtaan ja rakkauden vanhoihin rakennuksiin. Erityisesti eri aikakausien huvilarakennukset ovat minua aina kiehtoneet, jotenkin ne ovat rennompia kuin arkiasumiseen tarkoitetut rakennukset.

Kerron sivustolla Villa Atrium -huvilaan liittyvää historiaa arkkitehtuuriharrastajan näkökulmasta ja kirjoitan remontista ja huvilan sisustuksesta kertovaa blogia tsi-hengessä, kummankaan alueen ammattilainen en ole. Teksteissä kulkee mukana myös omat lapsuusmuistoni paikasta.

Oikealta ammatiltani olen kuvataideopettaja, kohderyhmänä lapset ja nuoret. Opetustyön lisäksi teen omaa taidettani ja valokuvaan.

Kaikki sivuston kuvat ovat enemmän tai vähemmän omaa käsialaani. Mustavalkoiset kuvat ovat alunperin perhealbumista, mutta olen käsitellyt niitä sivustoon sopivaksi.

Ethän käytä kuvia tai tekstejä ilman lupaani!

Terveisin, Pauliina Ruokokoski

seuraa meitä