Kesätuolien kunnostus

Valmiit tuolit mustavalkoinen kuva

 

Kerron tarinan todellisesta kierrätysprojektista. Kaikki alkoi vuoden 2014 juhannuksena kun kokon palaessa viskailin tuleen jotain lahoja pihakalusteita pois lojumasta. Mukaan meni yksi usean vuoden jo pihalla lojunut kangastuoli, josta kangas oli revennyt. Tuoli oli alunperin ollut oranssi, mutta haalistunut vuosien varrella haalean ruskeaksi. Kun kokko oli palanut loppuun aamuun mennessä, odotti tuhkan seassa surullinen näky: tuolin metallirunko seisoi paikoillaan ruostuneena ja mustuneena. Tämä rungonraato siirrettiin pihan laitaan odottamaan seuraavaa metallikuormaa kaatopaikalle.

 

Kangastuoli kokossa

 

Kolme vuotta tämän juhannuksen jälkeen tyhjensin lapsuudenkotiani Käpylässä ja puutalon vintiltä löytyi vastaava kangastuoli sinisellä (myöskin kulahtaneella) kankaalla verhoiltuna. Muistin että oranssin tuolin metallirunko oli unohtunut pihanlaitaan ja sain idean..

Päätin kunnostaa tuolit ja verhoilla ne uudella kankaalla. Toisessa tuolissa oli vielä kangas paikoillaan ja sain siitä tehtyä kaavat uusia päällisiä varten. Metallirungot hioin kauttaaltaan (varsinkin palanut runko oli melko työläs) ja sitten maalasin spraymaalailla.

 

Metallirunkojen maalaus

 

Verhoilukankaaksi valitsi Marimekon Kivet markiisikankaan. Kangas oli alunperin kiinnitetty tuolin runkoon osittain ompeleilla, niiteillä ja metallisilla kouruilla, eli sitä ei saanut rungosta irti kuin rikkomalla. Halusin että uusi kangas on irrotettavissa rungosta pestäväksi ja talvikauden säilytystä varten viikattavaksi kaappiin. Kangas menee niin nopeasti huonoksi ulkotiloissa. Pohdittuani aikani, päädyin leveään tarranauhaan kiinnityssysteeminä. Ompelutyö oli projektin vaikein, ompelukoneeni ei tehnyt paksuun markiisikankaaseen niin siistiä jälkeä kuin olisin halunnut.

 

Tuolien verhoilun ompeleminen

Kiinnitystä varten tarranauha

 

 

Tuolit vihdoin valmistuivat tänä kesänä ja ovat olleet yllättävän mukavia istua ja kevyitä liikutella paikasta toiseen.

 

Kierrätysprojekti tuolit

Yksityiskohta retrotuolit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.