Villa Atriumin keittiö siirtyi tulevan remontin tieltä atriumpihalle avautuvaan entiseen varastoon kesäkeittiöksi, vai pitäisikö sanoa syyskeittiöksi (ilman keittiötä ei huvilalla voi oikein viikonloppuja viettää). Ilmat ovat olleet koko alkusyksyn niin kesäiset, että kokkailu kesäkeittiössä on sujunut oikein hyvin. Kesäkeittiö on tilalle vain väliaikainen ratkaisu. Muutama suunnitelma on mielessä varastotilan pysyvälle käytölle, mutta niitä päästään toteuttamaan vasta ensi keväänä.
Entisen varaston tyhjennys aloitettiin jo kevättalvella pääsiäisen aikoihin. Varasto on ollut vuosikymmenet täynnä romua ja roinaa. Ja kun kaikenlaista tavaraa lojuu epämääräisissä läjissä, kasoissa ja laatikoissa, kerää kaaos kutsumattomia ”vuokralaisia” luokseen. Tyhjennettäessä hiirenpapanoiden määrä oli kammottava.. valehtelematta yksi ämpärillinen olisi tullut täyteen, jos talteen olisi kerätty 🙁 Varastossa oli romun seassa kaikenlaisia aarteita ja oli vaikeaa päättää, mitä kaikkea säästetään, mitä heitetään pois ja mitkä lähtivät jatkamaan elämäänsä kirpparin kautta muualla. Tästä oli pohdintaa aikaisemmassa postauksessa.
Kun tila oli tyhjennetty, revin vielä kaikki kiinteät hyllyt pois seinistä. Halusin että tila on täysin tyhjä ja voin aloittaa ”puhtaalta paperilta”. Seinät maalasin valkoisiksi ja lattiat vaalean harmaiksi. Tila valmistui sopivasti juhannukseksi ja saikin uuden nimen ”Partyhuone”. Sisään kannettiin uutta keittiötä odottava jääkaappi, pöytiä, tuoleja ja muutama tunnelma valo. Sateinen juhannusaatto vietettiinkin tässä tilassa.
Asuintiloja vastapäätä, atriumpihan toisella puolella sijaitseva tila oli alunperin rakennettu ateljeeksi, isäni työtilaksi. Ikkunan edessä oli edelleen arkkitehtilaatikostot piirustuksille, seinillä roikkui maalauksia, vanhoja merikarttoja ja kaikenlaisia esineitä vanhoista varvastossuista kipsireliefeihin. Seinään oli jo rakennusvaiheessa piilotettu pieni kaappi, joka sisällön perusteella oli toiminut baarikaappina. Erittäin boheemi tila siis! Tätä ”ateljeefiilistä” haluan säilyttää tulevaisuudessakin tämän tilan kanssa.
Toistaiseksi varasto, ateljee tai partyhuone (rakkaalla lapsella on monta nimeä) saa toimia keittiönämme, kunnes oikea keittiö valmistuu (tästä remontista lisää myöhemmin). Sen huomion olemme tehneet parin viikonlopun jälkeen että ulkona tulee vietettyä paljon enemmän aikaa kun keittiö ei sijaitsekaan sisätiloissa. Aamukahvit, päivälliset ja iltaherkut tulee syötyä ulkona atriumpihalla, koska se on lähempänä keittiötä. Ja lämpimät säät ovat tietysti edesauttaneet asiaa. Atriumpiha on todellakin täyttänyt tarkoituksensa ja toiminut ulko-olohuoneena koko kesän ja alkusyksyn.