Kesä tulla tupsahti toukokuussa

kasvimaa

 

Kesä todellakin tulla tupsahti, niin nopeasti ettei perässä pysynyt. Odotan joka kevät kun vihreää alkaa puskea maasta, kuljen ja keräilen pieniä syötäviä villiyrttien silmuja salaattiin ja teekuppiin. Tänä keväänä kaikki kasvoi lämmön takia niin nopeasti että ehdin muutaman salaatin tehdä kunnes kaikki oli täysikasvuista ja jo hieman kitkerän makuista. Opiskelin viime keväänä villiyrttejä mobiilisovelluksen avulla ja käytän sitä edelleen muistivälineenä kerätessäni yrttejä.

 

Villiyrtti mustaviinimarja

 

Toukokuu2018_puolukka

 

Luontoa yritin seurata tänä keväänä vielä tarkemmin, mutta en ihan aina pysynyt perässä kun kaikki tapahtui niin vauhdilla! Kuvia napsin aina kun muistin ja ehdin. Haju -ja äänimaailma ovat kyllä yhtä ihmeellisiä kuin värien ilmestyminen luontoon. Nukuin viime viikonloppuna yhden yön ulkona atriumpihan kuistin sohvalla ja todellakin olin keskellä 24h-konserttia. Kun oli vielä pimeää huhuili jossain järven takana lehtopöllö ja heti kun aamu alkoi sarastaa alkoi melkoinen lintukonsertto! Käki kukkui klo 04 yöllä ja joutsenpariskunta kiersi järveä kovasti kaakattaen. Eräänä päivänä kasvimaita laittaessani sain seurata ihan vierestä kun sudenkorento kuoriutui toukasta.

 

Sudenkorento

 

Toukokuu2018_kielo

 

Toukokuu2018 lupiini

 

Kasvimaat laitoin äitienpäivän tienoilla, kuten yleensä. Nyt tuntui koko ajan että olen jo myöhässä aikataulusta. Runsasta kastelua on tarvinnut tehdä joka päivä, sen verran kuivaa on maa. Olen rakentanut kesähuvilan pienen hyötypuutarhan kierrätyshengessä. Kasvilavat rakensin useita vuosia sitten vanhoista saunapaneleista sekä vanhasta veneestä. Yrttejä kasvatan ruukuissa sekä vanhoissa alumiinivuoissa, peltiämpäreissä ja kastelukannuissa. Viimeisin kierrätysinnovaatio on vanhan arkkitehtitoimiston vetolaatikoston rungosta tehty kasvulava tomaateille.

 

Kierrätyskasvimaa

 

Yrttejä ruukuissa

 

Yrttejä vanhoissa kastelukannuissa

 

Kierrätyspuutarha

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.